Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Музеен комплекс „Свети Георги” в Кюстендил отвори врати

Кюстендил. ЕКСА АД извърши успешно консервационно-реставрационни и строително-ремонтни дейности по проекта на регионален исторически музей „Ак. Йордан Иванов” в Кюстендил. Работата включи консервация и реставрация на Акропола на Пауталия, реставрация и експониране на част от крепостната стена.  Изпълнихме още  и „Ландшафтното устройство на парковата среда на комплекс „Св. Георги”, реставрирахме обект „Римски терми - Асклепион”, изцяло възродихме  „Пирговата кула”.  Там, освен консервационно-реставрационни работи, изградихме  и вътрешна инсталация и художествено осветление. За нашата дейност на обекта имаме издадена препоръка от директора на музея Валентин Дебочички. Именно с официалното откриване на комплекса „Св. Георги” започнаха на 18 септември дните на европейското културно наследство, която инициатива се провежда за 12-ти  пореден път в България. Това е признание за професионализма на инженерно-техническия екип на ЕКСА.

 •   отговор на Михаил

  В Пирговата кула до 14 май 2010 г. може да бъде видяна изложбата от фотоси на Кюстендил от края XIX и началото на XX в., след което ще бъде заменена с картини от Художествения фонд на Регионален исторически музей „Акад. Йордан Иванов", гр. Кюстендил. Откриването на новата експозиция в обекта ще бъде на 15 май в рамките на межднародната инициатива „Нощ на музеите 2010".
  Музеят разполага с още 6 постоянни и временни експозиции: Археологическа - в зала „Асклепий"; Етнографска - в зала „Стримон"; „Градски бит и култура на населението на Кюстендил от края на XIX и началото на XX в." - в Къща-музей «Емфиеджиева къща»; Къща-музей «Ильо Войвода»; Къща-музей «Димитър Пешев»; „Възрожденски икони, църковна утвар и старопечатни книги" - в коплекс «Св. Георги», кв. Колуша. В изложбената зала в джамия «Ахмед бей» до средата на май 2010 г. гостува Археологическата колекция на Нумизматичен музей - Русе. За повече информация посетете сайта на музея на адрес: http://www.kyustendilmuseum.primasoft.bg

  администратор на ЕКСА, 31-03-10 16:40:24

 •   Експозиция в Пиргова кула

  Миналата есен посетих експозицията от икони, подредена в Пирговата кула. Впечатлен съм и много ми хареса реставрацията на кулата, изпълнена от екипа на ЕКСА АД. Има ли нова експозиция в Пирговата кула, отново бих отишъл.
  Михаил

  Михаил, 26-03-10 11:25:30

 •   адаптация

  Стана ми много интересно да прочета за този проект. Хубаво е, че е направено и осветление - да могат посетителите да видят сами откритията

  Атанас Коев, 18-03-10 15:55:38

Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa