Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

 Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
прочети повече
Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

ЕКСА АД получи специална награда в Национален конкурс „Сграда на годината“ 2014 за обект „Археологически комплекс „Калето“

В югозападния край на град Мездра, върху висок скалист рид, надвесен над левия бряг на река Искър е съхранена 70 вековна история, разказвана днес в Археологически комплекс „Калето”.
Изпълнението на консервационно-реставрационните работи на Археологически комплекс „Калето” в град Мездра е финансирано от Оперативна програма „Регионално развитие” 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, Приоритетна ос 3: „Устойчиво развитие на туризма”, операция 3.1: „Подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/3.1-03/2010-„Подкрепа за развитие на природни, културни и исторически атракции”, договор №. BG161PO001/3.1-03/2010/021.

Археологическият комплекс „Калето” притежава статут на недвижима културна ценност с категория „национално значение”, обявен в ДВ бр.69/27г. и бр.90/65г.
На 26.04.2014г. Археологически комплекс „Калето” е включен в "100 НАЦИОНАЛНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТА" под  № 16А. С изпълнението на проекта се постигна:
Развитие на „Археологически комплекс „Калето” като конкурентноспособна културно-историческа атракция;
Повишаване популярността и привлекателността на община Мездра като туристическа локализация;
Насърчаване на туристическия отрасъл в община Мездра и региона чрез създаване на условия за устойчиво развитие на културно-познавателен туризъм и допълнителни туристически услуги;
Опазване и устойчиво управление на археологическото и културно-историческо наследство в Община Мездра.

  •   Няма добавени коментари за тази статия
Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa