Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
прочети повече
Тържествено откриване  на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
Тържествено откриване на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

ЕКСА АД получи номинация в Национален конкурс „Сграда на годината“ 2014 за категория „Сгради образование и спорт“ за обект „Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков”

Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков”, гр. Плевен е основано през 1960г., като първоначално се е помещавало в друга сграда. През периода 1963-1964г. е изготвен проект за пристройка и дострояване на сградата на тогавашния Техникум по механотехника (3-етажна, строена през 50-те години на 20 век) за целите на музикалното училище и изграждането на самостоятелна сграда в същия парцел с предназначение за концертна зала към училището. Проектът е реализиран окончателно през 1968г. и до днес училището разполага с този сграден фонд.
Първоначално училището е било само музикално, по-късно става многопрофилно, като се създават и класове по скулптура, графика и живопис, както и класове по танцово изкуство. Това е наложило редица функционални промени в отделни помещения и пригаждането им за новите нужди.
Понастоящем учениците са над 500, от 1 до 12 клас на две смени, има създадени и групи за предучилищна дейност. С реализацията на проекта, Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” придоби нов европейски облик.

  •   Няма добавени коментари за тази статия
Прибави коментар


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa