Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
прочети повече
Тържествено откриване  на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
Тържествено откриване на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД,

Уникредит Булбанк АД, клон ”Калоян” - София
  • Проект и изпълнение (1998г.)

  • Реконструкция и реставрация на сграда –паметник на културата в банкова сграда

  • Местоположение: гр.София, ул.”Калоян” № 3, България

  • Разгъната застроена площ: 1000 м2

  • Проектантски колектив: арх. К. Пеев, инж. доц. К. Проданов

  • Възложител и инвеститор: Булбанк АД

  • Времетраене на проектирането: 06.1997г.-07.1997г.

  • Период на строителство: 1997-1998 г.

Реконструкция и реставрация на сграда – паметник на културата в банкова сграда в режим на функциониране на банковата институция. Съвременните изисквания на банковото дело бяха спазени при постигането на адекватно функционално и пространствено адаптиране на сградата с висока архитектурно – художествена стойност.

Целта на проекта бе да запази функцията на сградата като цяло и да създаде оптимални условия за работа на Банката. Проведена бе идеята за хармонизиране на съвременното банково дело и постигането на адекватен негов пространствен отговор при преустройството на съществуващ обем с историческа и културна стойност.

Изпълнението на СМР по част Архитектурна включи значителни промени по отношение на реконструкцията на покрива, дограмата, стълбищната клетка, работните места.

Сградата паметник на културата конструктивно бе укрепена с метална конструкция вертикално до съществуващите основи. Усилена бе и стоманобетонната плоча на четвърти етаж. Торкретирани са всички външни стени с оглед сеизмичното осигуряване на сградата. Съществуващият покрив беше демонтиран и на негово място бе надстроен един етаж и монтирана нова метална покривна конструкция.

Коренно се модернизира интериора след поставяне на нови настилки, облицовки, окачени тавани, алуминиеви преградни стени, нови мазилки и тапети. Обзаведоха се работните места на трети и четвърти етаж. Изградени бяха нови отоплителна и ел. инсталации – силови, осветителни, табла и др. Монтирани са СОТ, ПИ, СКС, видео наблюдение, контрол на достъп и телефонизация.

В процеса на работа са спазени Държавните нормативи по надеждността на контсрукцията, ХБТ, ППО. Обектът е предаден с Акт Обр.16.


ПРЕПОРЪКА ОТ УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД,
Отзиви
Обекти на този клиент


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa