Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД,

Уникредит Булбанк АД, клон ”Калоян” - София
  • Проект и изпълнение (1998г.)

  • Реконструкция и реставрация на сграда –паметник на културата в банкова сграда

  • Местоположение: гр.София, ул.”Калоян” № 3, България

  • Разгъната застроена площ: 1000 м2

  • Проектантски колектив: арх. К. Пеев, инж. доц. К. Проданов

  • Възложител и инвеститор: Булбанк АД

  • Времетраене на проектирането: 06.1997г.-07.1997г.

  • Период на строителство: 1997-1998 г.

Реконструкция и реставрация на сграда – паметник на културата в банкова сграда в режим на функциониране на банковата институция. Съвременните изисквания на банковото дело бяха спазени при постигането на адекватно функционално и пространствено адаптиране на сградата с висока архитектурно – художествена стойност.

Целта на проекта бе да запази функцията на сградата като цяло и да създаде оптимални условия за работа на Банката. Проведена бе идеята за хармонизиране на съвременното банково дело и постигането на адекватен негов пространствен отговор при преустройството на съществуващ обем с историческа и културна стойност.

Изпълнението на СМР по част Архитектурна включи значителни промени по отношение на реконструкцията на покрива, дограмата, стълбищната клетка, работните места.

Сградата паметник на културата конструктивно бе укрепена с метална конструкция вертикално до съществуващите основи. Усилена бе и стоманобетонната плоча на четвърти етаж. Торкретирани са всички външни стени с оглед сеизмичното осигуряване на сградата. Съществуващият покрив беше демонтиран и на негово място бе надстроен един етаж и монтирана нова метална покривна конструкция.

Коренно се модернизира интериора след поставяне на нови настилки, облицовки, окачени тавани, алуминиеви преградни стени, нови мазилки и тапети. Обзаведоха се работните места на трети и четвърти етаж. Изградени бяха нови отоплителна и ел. инсталации – силови, осветителни, табла и др. Монтирани са СОТ, ПИ, СКС, видео наблюдение, контрол на достъп и телефонизация.

В процеса на работа са спазени Държавните нормативи по надеждността на контсрукцията, ХБТ, ППО. Обектът е предаден с Акт Обр.16.


ПРЕПОРЪКА ОТ УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД,
Отзиви
Обекти на този клиент


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa