Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

ОБЩИНА РАДНЕВО

Археологически парк – гр.Раднево

“Археологически парк Раднево – нов живот за миналото” предвижда разполагане на открито възстановки на археологически обекти


“Археологически парк Раднево – нов живот за миналото” е проект, насочен към стимулиране на икономическото развитие на региона на община Раднево, посредством оптимално използване на културното наследство. Проектът включва разполагане на открито възстановки на археологически обекти, които са предоставени от археологически музей “Марица – Изток” и представляват паметници на културата от различни исторически епохи.

Базирайки се на разработените графични, хипотетични реконструкции за отделните обекти е приета концепция при експониране на възстановките от археологическата субстанция.

За експониране са използвани данни за следните археологически останки: -порта от ранновизантийска крепост с правоъгълни отбранителни кули, стражева кула и стопанска сграда от римската епоха, останки от раннохристиянски базилики, ранновизантийска крепост, зидан гроб, светилище и масов гроб, човешки жертвоприношения и множество могилни погребения. Под защитни покрития ще бъдат експонирани възстановки на погребения, светилища, жертвоприношения и средновековни жилища. Предвидено е и изграждането на места за рекреация и отдих, представляващо комплексно съоръжение от амфитеатър и подкрепителен пункт.

Така предложената концепция за обемно-пространствено структуриране на “Археологически парк гр. Раднево – Нов живот за миналото” ще даде възможност на посетителите да се запознаят с многопластовото уникално културно-историческо наследство концентрирано в тази част на страната.


 
Отзиви
 


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa