Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

 Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
прочети повече
Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА - АГЕНЦИЯ "ВОЕННИ КЛУБОВЕ И ВОЕННО-ПОЧИВНО ДЕЛО"

Инженеринг за поетапен ремонт на сградата на Военноморски клуб – гр. Варна

Местоположение: гр. Варна, ул. „Владислав Варненчик” 2

Възложител: ИА „ВОЕННИ КЛУБОВЕ И ВОЕННО-ПОЧИВНО ДЕЛО”


Сградата е публична държавна собственост и принадлежи на Министерство на отбраната. Управлявана е от ИА „Военни клубове и военно-почивно дело” и се ползва за нуждите на ВМК-Варна. Състои се от стара и нова част и е обявена за паметник на културата. Строежът на Военноморския клуб започва през 1897 година. Архитект е инженер – майор Тодор Бояджиев, дипломирал се в Торино, Италия. Предприемач е свищовецът Стефан Иванов. Сградата е в ренесансов стил и е една от най-забележителните в морския град. Открита е официално на 31 декември 1899г. с първия офицерски новогодишен бал. Постепенно баловете стават традиция. Пищна елха, край която свири оркестър украсяват голямата танцувална зала. Елегантни дами и кавалери пристигат с файтони и за първи път показват пред елитното общество блестящите си тоалети, изписани най-често от Париж, Виена, Букурещ. Военноморския клуб се превръща в културно-просветно средище на офицерите от Варненския гарнизон. На първия етаж се помещават канцеларията на Комендантството, столова за офицерите, аптека, сладкарница, магазин. Вторият етаж се състои от библиотека, голям и малък танцувални салони. На третия етаж и тавана са хотелските стаи.

След 9 септември 1944 година клубът е преименуван в Дом на Народната войска с негов пръв началник капитан Димитър Бахнев. Изгражда се нова част към Дома, свързана стилово със старата. От пролетта на 1992 година Дом Hароден Флот е преименуван във Военноморски клуб. Днес Военноморският клуб разполага с киносалон с 320 места, концертна зала със 120 места, заседателна зала, конферентна зала, лекционни зали, библиотека и хотел

ПРЕПОРЪКА ОТ МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА - АГЕНЦИЯ "ВОЕННИ КЛУБОВЕ И ВОЕННО-ПОЧИВНО ДЕЛО"
Отзиви
 


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa