Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Медиите за ЕКСА

ЧИСТИ ОБЕМИ ВЪРХУ ЗЕЛЕНА МОРАВА, сп. Хубавите къщи, бр. 3.2001

amoxicillin without insurance

amoxicillin prescription no insurance

nootropil

nootropil

rheumatrex

rheumatrex read

usa buy abortion pill

buy abortion pill online usa

ru 486 abortion pill buy online

buy abortion pill

cheap abortion in chicago

cheap abortion pill kit online

fluoxetine and alcohol blackout

fluoxetine alcohol click

benadryl and pregnancy

benadryl and pregnancy

serevent exercise induced asthma

serevent

acquistare cialis con paypal

cialis generico

Проект: Арх. К.Пеев, Изпълнение на строителството: ЕКСА ООД

Жилищната сграда е проектирана върху незастроен терен с основна ориентация югоизток-юг. Парцелът е от порядъка на пет декара, с голям наклон и е представлявал непривлекателен стръмен склон. Голямото му преимущество, че не граничи с други постройки, е използвано по най-добрия начин. Извършени са значително количество земнонасипни работи и в горната си част е залесен с десетки разнообразни видове дървета и храсти, а по-голямата част е терасирана на три големи тераси и само затревена. Залесяването в горната част, заедно с другата граничеща дървесна растителност, огражда тревната площ в красива горска рамка.

Сградата е поставена странично с чудесен изглед към обширната морава и значително големият обем, отлично решен за конкретното място, е ограничен и стилен като природна даденост.

Къщата е масивна, монолитна, със стоманобетонна безгредова носеща конструкция и тухлени стени. Дограмата е двукатна и нестандартна в цвят електрик.

Изграждането на стената е чрез чисти геометрични обеми – две призми и цилиндър. Долният, даващ визуалната опора на цялата постройка, съдържа гравно басейна и гаража. Другият – с всички жилищни помещения, лежи на по-високо ниво леко под ъгъл спрямо първия. В точката на пресичане се появява ставата-цилиндър със стълбищната клетка, богато остъклена, пронизваща двата обема по вертикала. Тези три елемента са умело намерени като плът и отвори. Облицовката от врачански варовик е съвсем логична при тази денивелация. Избраното формообразуване е силно подкрепено от решението на покрива, който е плосък на долния елемент и цилиндъра и различен двускатен на най-високия обем. Скатовете се превръщат в три успоредни линии, които завършват ефирно, но категорично композицията.

Цялата къща е талантливо изградена в чистата и пестелива естетика на източен йероглиф, изписан върху зеления лист на моравата.

Автор: арх. Анета Трифонова
назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa