Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

 Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
Обновеният РЕМО „Етър“– Габрово беше представен от кмета на града
прочети повече
Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Медиите за ЕКСА

АМБИЦИОЗЕН ПРОЕКТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА МЕСТНОСТТА „ХИСАРЛЪКА”,в-к Сливен днес и утре, 08.09.2010

zantac

zantac ttvmerwestad.nl

xyzal

xyzal inovina.com

abortion clinics downey ca

abortion clinics downey ca raunihigson.co.uk

zoloft and weed

zoloft smoking weed open

sertraline withdrawal

sertraline alcohol interactions link

over the counter albuterol inhaler walgreens

albuterol otc

amlodipin sandoz 5 mg

amlodipin

serevent inhaler generic

serevent go

atlanta abortion clinic

homemade abortion open
Община Сливен очаква одобрение на проект за превръщането на местността „Хисарлъка” в атрактивен туристически комплекс. Той е по оперативна програма „Регионално развитие” и е на стойност шест милиона лева. Стоян Марков, директор на дирекция „Икономическо развитие и европейски програми” в Община Сливен, заяви, че 5,1 млн. лева ще бъдат осигурени с финансиране по програмата, а 900 хиляди лева от общинската администрация. Към настоящия момент са преминали определени етапи на оценка. „Министерски съвет предостави за безвъзмездно управление на община Сливен античната крепост „Хисарлъка”, което е още една добра стъпка за развитието на проекта”, коментира Марков. Дейностите, които са предвидени, са проектиране на консервацията на ранно-византийска крепост Хисарлъка (Туида) и социализация на района около нея; Реставрация, консервация на обекта и социализация на съпътсващата инфраструктура в района на крепостта /атракцията/; Маркетинг и реклама на създадените туристически продукти.
Настоящият проект касае възстановителни, укрепителни, строителни озеленителни и благоустройствени дейности, както и мероприятията по популяризиране и развитие на туристическа анимация на територията на историческата крепост „Туида” като цялостен, атрактивен туристически продукт. Обектът се намира в югоизточната част на Природен парк „Сините камъни”. Обхваща 42 дка площ. За нуждите на проекта е разработен технически проект. Според него се оформят три зони на интервенция. В първата зона се оформя главен подход към атракциите посредством улици, паркинги и кътове за почивка. Втората зона е буферна и служи като преход от съвременната градска среда към античната част на обекта. Главно при входа се ситуират кътове за рекреация, лапидариум, тревни площи, зони за прегрупиране на ту


назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa