Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ
прочети повече
Тържествено откриване  на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
Тържествено откриване на къщата-музей „Хр. Смирненски“ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Медиите за ЕКСА

Приключи ремонтът на "Евксиноград", в-к Дневник, 22.12.2015

buy abortion pill barcelona

buy abortion pill barcelona tecomed.es

cipro

cipro

dostinex

dostinex link

avapro

avapro

buy naltrexone online india

buy naltrexone

seroquel compendium

seroquel 50 redirect

albuterol otc walgreens

albuterol otc names click here

ciproxin

ciproxin

abortion pill online uk

abortion pill online pharmacy read

strattera voucher

buy strattera no prescription

Ремонтът на резиденция "Евксиноград" по проект, финансиран от оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., приключи. Той е на стойност 9.8 млн. лв., като освен сградата включва и прилежащия парк.

След Нова година дворецът ще бъде отворен за посетители.

Реставрирани са фасадиге на сградата, възстановени са княжеската спалня с будоар и баня, огледалния салон за срещи, работният кабинет, изграден е вътрешен панорамен асансьор за хора с увреждания, сервизен асансьор за кафето в западното крило, изпълнени са автентичните настилки и копринени тапети по стените.

Предвижда се и доставката на мебели, за което Министерският съвет е обявил обществена поръчка. В нея се очква да кандидатстват майстори по дърворезба, но също и антиквари. В бъдещите планове влизат и подредбата на музей в сградата, в който ще бъдат показани вещи на царската фамилия.

"Проектът е успешно изпълнен и в края на програмния период, в края на усвояването на програмата той е факт. Бяха положени много усилия, но си заслужаваха, защото виждаме това прекрасно място. То ще отвори отново врати за посетители, но вече с един прекрасен, обновен облик", каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при официалното откриване.

"Дворецът и крепостта, Ботаническата градина, старата конюшня вече имат своя автентичен вид със своята 130-годишна история, нещо, което беше във фокуса на вниманието, защото финансирането по линия на ОП "Регионално развитие" беше за подкрепа, промотиране на туристически атракции с национално и световно значение с фокус върху такъв тип уникални обекти, какъвто е Евксиноград", каза още тя, цитирана от пресцентъра си.

През 2014 г. за изпълнител на ремонта беше избрана фирмата "Екса" АД.

Идеята бе дворецът да бъде реставриран заедно с мебелировката, а 900-те декара парк към него да се разчистят и облагородят. Реконструкция се предвиждаше и за църквата "Св. Димитър", както и за оранжериите и конюшнята.
назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa