Eksa
Eksa
  Начало Eksa Новини Eksa Услуги Eksa Обекти Eksa Клиенти Eksa Отзиви Eksa Контакти EN Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa
Eksa

ЕКСА

ЕКСА АД е сертифицирана по:
ЕКСА АД е вписана в Централен Професионален Регистър на строителя на Камара на Строителите в България за изпълнител на следните дейности:
ЕКСА АД членува в:

Новини

Откриха ремонтираната Художествена галерия
Откриха ремонтираната Художествена галерия "Жорж Папазов" в гр. Ямбол по проект на ЕКСА АД
прочети повече
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
Откриване на нова сграда УНИТЕ по проект на ЕКСА АД
прочети повече
вижте всички новини

ЕКСА Търсене

Търси
 

Медиите за ЕКСА

ПРЕРАЖДАНЕ НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР. сп. Наш дом, 03.2007

buy abortion pill online safely

buy abortion pill ccopi.com buy mifeprex abortion pill online

buy abortion pill barcelona

buy abortion pill barcelona recursosred.es

fluoxetine

fluoxetine read

polyethylene

polyethylene

order abortion pill online usa

where to buy abortion pill in usa click here

pregnancy due date conception calculator

pregnancy calculator

where can i buy citalopram

where to buy citalopram online hk.onkyo.com

seroquel vidal

seroquel

amlodipin actavis

amlodipin

cialis cena u apotekama srbija

cialis

premarin coupons discounts

premarin tablet

Публиката в музикалния театър “Стефан Македонски” до неотдавна трябваше в името на изкуството да се абстрахира от неугледната обстановка вътре. През новия сезон 2006-2007 София вече има подходящ за статута си музикален театър , който през есента ще отбележи 60-годишен юбилей. Със съдействието на министъра на културата Стефан Данаилов бяха отпуснати 2.8мил.лв. за генерален ремонт. Фирма ЕКСА (същата, която ремонтира Народния театър “Иван Вазов” и Театър 199) пое този ангажимент.
“Много щадяхме сградата, която е наистина забележителна. Строена е специално за музикален театър по проект на арх. Георги Овчаров”, споделя арх. Константин Пеев. Той е главен проектант на фирмата и над проекта е работил съвместно със своите колеги арх. Илон Щиплева, арх. Михаил Витанов и арх. Лиляна Тонева. Крайният резултат вече е налице. Още щом направи първите крачки, посетителят “със спомени” бързо ще установи и приликите, и разликите. Фоайето е с изцяло променен облик. Елиптичната форма на билетната каса кореспондира с козирката отвън, която съдържа елиптичен елемент. Облицовката на касата е гранитогрес, в съчетание с минерална мазилка със слюдест ефект, цветът е праскова.
Ново дизайнерско решение са колоните във вътрешните фоайета, подчертани така, че да изпъкнат. Сребристи и златисти орнаменти дискретно се разиграват навсякъде. Цялата сграда е застлана със син негорим мокет. Аплиците по стените са нови, но подражават стилово на полилеите. Нови са и огледалата – не с тежки рамки, а семпли, с изчистени линии. Преобразен е и гардеробния сектор- плотът имитира мрамор, закачалките са нови, а също и номерата (както и тези на столовете в залата, така, че да не се налага да пресмяташ кое е твоето място).
Театърът вече разполага и със съвременен сутерен с представителна офис част, добре оформени коридори, складови помещения, 41 гримьорни.
Обхождайки театъра, посетителят приближава до кулминацията – генерално ремонтираната зала за зрители. Архитектите оценяват като свой успех цветовото и решение, което се изнася и в другите части на театъра. Гамата е класическата комбинация от синьо, червено и бледокремаво, в което са обработени стените и таваните. В салона има 783 места, включително за инвалиди – със специална рампа.. Столовете са шведски тип, тапицирани в червено кадифе. Старият функционален модел на креслата е запазен, но дизайнът е подобрен. Новите са по-меки и удобни, с по-високи облегалки. Те осигуряват на публиката пълен комфорт, щом тежката плюшена завеса с цвят на старо злато се вдигне.
Самата зала е много по-достъпна за посетители. Подовете плавно се скосяват, вече са оформени четири пътеки между редовете и пред кулоарите. В резултат на това цялото пространство става по-лесно за овладяване. Междинните пътеки, например позволяват част от сценичното действие да се изнесе сред публиката.
От съществено значение е преустройството на тавана в залата. Преди ремонта той представляваше купол, а сега е затворен с платна BARISOL. Специални акустични плоскости, поръчани от Франция, има по стените. Ефектът – невероятно подобрена акустика в театъра. По таваните са монтирани нови осветителни тела, а пищните полилеи във фоайетата са възстановени. Всички елементи от стария интериор на сградата , които са били в добро състояние, са запазени. Например, големите врати от качествена дървесина, както и старата ламперия само са реставрирани. Радикални са промените при санитарните помещения. От предишната една тоалетна са обособени две нови. Има и специални тоалетни за инвалиди, разположени непосредствено до входа към залата. Това, което остава скрито за погледа на посетителя, са ремонтираните помещения за оркестъра и хоровата зала. До края на март се предвижда да бъде готова и частта на артистите.
автор: Сабина Василева


МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР СЕ ПРЕМЕНИ, в-к Арх и Арт, 11.01.2007

amoxicillin price without prescription

amoxicillin prescription no insurance

buy abortion pill

buy abortion pill click

effexor

effexor

usa buy abortion pill

name of abortion pill in u

2015 cialis coupon

cialis coupon card

benadryl pregnancy dosage

benadryl and pregnancy first trimester blog.rarespares.net.au

buprenorphine naloxone and naltrexone

is naltrexone and naloxone the same thing

effects of alcohol and antidepressants

effects of antidepressants and alcohol link

serevent diskus 50 mcg

serevent

mildin 10 mg

mildin uden recept go

Храмът на Мелопомена е ремонтиран по проект на архитектите от фирма  “ЕКСА  арт”

Все повече театри в София могат да се похвалят с обновени фасади и модерни интериори. През последните две години бяха реконструирани Националния театър “Иван Вазов”, Младежкия театър, Театър 199. Тези дни отваря врати поредния обновен храм  на Мелопомена – Националния музикален театър “Стефан Македонски”, чийто ремонт продължи половин година . За него Министерството на културата отпусна близо 3 милиона лева. Проектът е дело на архитектите от фирма  “ЕКСА арт” – Константин Пеев, Илон Щиплиева и Лили Тонева.

 

Още с приближаването си към сградата почитателите на оперетата ще се изненадат от модерния вид на фасадата й. Тя е облицована с гранитогрес и фуга между отделните редове от еталбонд, а входа е с алуминиева дограма. Запазена е носещата конструкция на съществуващата козирка, която в долната си част е с обшивка от еталбонда с лазер е образуван светещия надпис “Музикален театър”. Настилката на тротоара пред входа на храма на Мелопомена  е подменена с нова, като е изградена и рампа за инвалиди .

Изненадите продължават и при влизането в самата сграда. Архитектите са изготвили цялостно цветно решение на интериора – във фоайетата, кулоарите и залата на театъра . Изцяло обновени са подовите настилки, стените, таваните и обзавеждането. Това се вижда още в приемното фоайе, където главен композиционен елемент е ефектно решената каса. Тя е разположена централно в пространството, изградена е от остъклена метална конструкция и е допълнително осветена. Стените на фоайето са изпълнени в розовозлатист цвят  и завършват със фриз в цвят на месинг. Мозаечната настилка е подменена с гранитогрес в розовосив тон, който хармонира със сивата облицовка на фасадата на входа, на колоните и пиластрите във фоайето.

Уютната обстановка преминава в кулоарите, на път за театралната зала. Тук стените са боядисани в светъл цвят, а редиците колони са оцветени в тосканско червено. Множество нови огледала посрещат посетителите при входните врати на залата.

В нея е намален броят на местата за сядане на 783 и е подобрен достъпът до тях., като е осигурено пространство и за зрители инвалиди. Столовете са тапицирани в топъл червен цвят и наподобяват дизайна на тези от времето на създаването на Музикалния театър. Багрите са същите, както и в кулоарите-съчетанието на червени и светли тонове създава специфична театрална атмосфера.

Тържествено настроение носи и цветът на златист месинг, в който са оцветени портала на сцената, фриза на балкона и барелефите в горната част на стените.

Проектантите са се погрижили за подобряването на акустиката и осветлението на салона. По надлъжната ос на тавана двустранно са направени луни, които са вградени в растителни орнаменти. Същите осветителни тела са монтирани и под ложите, за да осветяват допълнително залата на ниво партер.Съгласно акустичния проект е изпълнено затваряне на централния купол, което ще подобрява акустиката на залата.

Не са забравени и помещенията за артистите, които също са ремонтирани и модерно обзаведени. В гримьорните са поставени огледала, подвижни столове и мивки с нова фаянсова облицовка според съвременните изисквания.

 

Радостина  ПОПОВА


ОПЕРЕТАТА ОТКРИВА СЕЗОНА С НОВ БЛЯСЪК, в-к Труд, 30.12.2006

Abortion Pill Philippines

abortion pill online ph

voltaren

voltaren

lipitor

lipitor bibob.info

purchase abortion pill online

abortion pill online usa

zoloft and weed smoking

zoloft smoking weed click

albuterol otc walgreens

over the counter albuterol inhaler link

benadryl pregnancy nausea

benadryl and pregnancy

benadryl and pregnancy third trimester

benadryl pregnancy nhs developersalley.com

cialis generico prezzo

cialis generico

levitra coupons manufacturer

discount coupons for levitra blog.bjorback.com

 Музикалният театър грейна в златиста премяна седмица преди откриването на сезона на 12 януари с оперетата “Графиня Марица” на Калман.

    Мераклиите за класически спектакли ще бъдат посрещнати  от служители на касата в просторното и лъскаво фоайе. Подът е от гранитогрес и минерална мазилка, ламперията е възстановена в автентичния си вид. Освежени са и вътрешните фоайета, в които вчера кипеше довършителна работа седмица преди премиерата. В коридорите греят  излъсканите до блясък полилеи. Запазени са  и масивните дървени врати към салона, който е с нов под, осветление и столове.

    Подобрена е акустиката, като е използван френски материал, с който са покрити куполите над партера и оркестъра, както и задната част на залата.
назад
Eksa
Eksa
English version WebDesignBG         © ЕКСА АД - Всички права запазени
Eksa